L’objectiu d’aquest curs, a banda de les funcions pròpies de la comissió, de control d’ingressos, despeses i l’elaboració o supervisió dels pressupostos de les diferents comissions, ha estat centrar-nos, per una banda, en treballar per sistematitzar aquest control, ja que cada nova junta/coordinadora es troba amb la dificultat de conèixer i entendre els números anteriors; i per altra, en revisar les implicacions legals dels serveis i activitats que oferim; hem estat treballant per generar una estructura de gestió seguint aquestes obligacions legals, donat que fins ara no hi havia hagut prou quòrum i recursos humans per encarar aquest procés de canvi.

La màxima dificultat amb que es troben totes les associacions és el caràcter voluntari dels membres que assumeixen tasques de gestió, juntament amb el baix nivell de compromís i coresponsabilitat envers aquesta gestió per part de la majoria de socis, on la majoria delega o confia en què altres ja ho fan. Aquests dos factors generen una alta rotació de col·laboradors (és comú que en ser poques persones gestionant, aquestes abandonin per desgast o cremades). Aquestes dificultats són comuns dins el món associatiu, fins i tot a grans i conegudes associacions, i en les associacions de famílies, com la nostra AFI, encara s’accentua més, perquè la pertinença dels socis depèn del temps d’escolarització dels fills/es.

Amb la voluntat aquest curs d’abordar aquesta problemàtica, hem estat treballant amb Suport Associatiu, entitat sense ànim de lucre que dóna suport en la gestió dels àmbits legal, juridic, personal, fiscal i econòmic, per posar al dia l’associació, i dissenyar l’estructura i les eines informàtiques necessàries que ens facilitin la gestió, el control i, sobretot, li donin continuïtat i permetin tenir un històric documentat, per tal que tot que hi hagi canvis a la junta/coordinadora, aquesta compti amb les eines informàtiques per conèixer l’històric de gestió, i compti també amb l’assessorament i gestió externa de Suport Associatiu.

Està sent tot un repte, i moltes hores de dedicació, però estem satisfets de, per fi, poder donar-li un lloc, un espai, una estructura a totes les tasques de gestió i legalitat, que solen ser invisibles a ulls dels qui no hi estan col·laborant directament.

La comissió econòmica i legal es troba a la base de la piràmide, és la comissió que sosté a la resta de comissions, i necessitem augmentar la pinya per tal de donar-li més solidesa i força a la nostra AFI.
Us animeu? Només cal voluntat i energia, amb elles acabem trobant la disponibilitat que necessitem!

Contacte: Sònia Pérez i Abraham Prat.

economia.afi@escolaelmartinet.cat

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar