Estimades famílies,
Des de la comissió coordinadora de l’Escola-Institut i les seves subcomissions, ens agradaria compartir amb vosaltres totes les experiències viscudes durant aquest curs i tota la feina que hem anat realitzant, així com el punt en què ens trobem a dia d’avui.

Com ja sabeu aquesta comissió es va crear arran de la negació a la creació del “quart institut”. Se’ns fa molt difícil fer-vos un resum de tot el que s’ha fet aquest mesos, donat que aquesta comissió ha funcionat amb una intensitat i un ritme inigualables. Però com que sabem que és un tema que interessa moltíssim no podem deixar de fer aquest petit esforç perquè la informació arribi a tothom!

Un dels punts de partida potents que hem tingut aquest curs va ser la troballa del projecte “escola-institut Ítaca” de Manresa. La comissió es va posar en contacte amb les famílies que van realitzar aquest projecte i ens vàrem trobar. Ens van il·luminar el camí i ens van fer veure que la idea d’escola-institut era possible.
Amb aquesta energia us vàrem convocar a una reunió per informar-vos que volíem una escola-institut i per demanar-vos la vostra col·laboració. La resposta per part de les famílies va ser molt bona i entre tots hem pogut crear les comissions que feien falta per tirar endavant aquesta proposta.

Des d’aquella reunió al febrer es va treballar de valent i, especialment, les comissions d’analítica i redacció van fer molta feina per tal d’enllestir la proposta escrita, un document important, la nostre carta de presentació. La data marcada per acabar la proposta va ser el 15 de Maig i…
es va aconseguir!!!!

Paral·lelament hem anat fent trobades i reunions amb la comunitat de Ripollet. Des de l’Associació de Veïns de Can Mas, partits polítics, instituts, escoles, associacions de famílies de les diferents escoles de Ripollet, fins al Consell Escolar Municipal. Hem trobat que cap entitat, institució ni partit polític s’oposa a la nostra proposta.

Tenim l’orgull de dir que l’Escola ens acompanya en aquest camí i de la seva mà va sorgir la idea de fer un acte de presentació del nostre desig. El Martinet vol Créixer! I volíem que tota la comunitat de Ripollet estigués al cas. I així ho vàrem fer!! Al nostre estil, fent una festa, on totes les famílies i els infants van poder gaudir d’una gran tarda.

Tres setmanes després d‘aquell moment màgic ens trobem en un punt difícil per a tots. Aquesta setmana ens hem reunit escola, famílies i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, la Sra Carme Vigués. La resposta a la nostra proposta ha estat una negativa. No es política del Departament fer instituts escola.

En aquest punt ens trobem ara, buscant maneres d’anar més enllà i de continuar vetllant perquè la nostra proposta es faci realitat. Durant l’estiu continuarem treballant, la màquina no pot aturar!!

Si durant l’estiu penseu que teniu més disponibilitat i voleu formar part d’alguna de les comissions, sou més que benvinguts.

afi@escolaelmartinet.cat

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar