Lasanya de llenties i arròs

Ingredients:

  • 250 g de llenties
  • 200 g d’arròs
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell petit
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 4 tomàquets (o un pot petit)
  • 1 dent d’all
  • llorer,
  • comí (optatiu)
  • 9 fulls de lasanya

per a la beixamel

  • 1/2 litre de llet
  • 80 g de farina
  • 80 g d’oli, mantega o meitat de cada
  • sal, nou moscada, oli

Preparació:

Bulliu les llenties amb llorer i comí (en gra o en pols). Bulliu a part l’arròs.

Feu la beixamel com teniu per costum.

Feu un sofregit amb la ceba, el pebrot, el porro, les pastanagues i l’all, tot ben picat. Al final afegiu-hi el tomàquet ratllat.

Barregeu el sofregit, les llenties i l’arròs sense aigua perquè ha de quedar una mica espès però no excessivament. Si voleu que quedi més amorós afegir-hi una mica de beixamel.

Bulliu les plaques de lasanya que us hagin de fer falta (si us voleu estalviar aquesta feina feu servir plaques que no els cal cocció prèvia).

En una safata de forn poseu-hi una mica de beixamel al fons i a sobre una placa de lasanya o les que calguin per cobrir el motlle. A sobre, la meitat de la barreja de llenties, plaques de lasanya, barreja de llenties, plaques de lasanya i a sobre de l’última placa pose-hi la resta de la beixamel.

Gratineu-ho amb formatge i mantega (o oli).

 

Aquesta recepta va quedar guanyadora en el I Concurs de Cuina Saludable, Ecològica i Sostenible per Cuiners de Menjadors Escolars, celebrat el febrer passat a Sant Cebrià de Vallalta

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar