Benvolgudes famílies,

Com alguns de vosaltres ja sabeu, aquest any els pares i mares de l’escola ens hem organitzat amb una nova estructura aprofitant que hi havia renovació de càrrecs.

Aquesta nova estructura és la Coordinadora de l’AFI (Associació de Famílies d’Infants, fins fa poc AMPA), que neix d’aquesta nova idea de renovació general. És una coordinadora transversal ON TOTES les comissions hi estan representades, on hi arriben les veus de TOTES les persones que hi treballen des de diferents llocs dins de l’escola.

On les idees de totes són importants i les propostes i decisions es prenen col·lectivament i horitzontalment.

Ànimes poderoses que segueixen remant juntes tot i la tramuntana que a vegades bufa… Cadascú amb el seu singular rem i la seva energia disponible… però amb el mateix objectiu: cuidar i treballar cada dia per cuidar el tresor de la nostra estimada escola.

Tot seguit us presentem les comissions que s’han creat per ajudar a organitzar-se millor:

PARTICIPA A L’AFI! APUNTA’T A LES COMISSIONS

Comissió Escola-Institut

L’escola-institut que volem

El passat 23 de gener vam tenir la primera assemblea per parlar sobre la possibilitat d’engegar el projecte d’una escola-institut en la línia d’El Martinet.

Aquesta trobada era per tenir un primer canvi d’impressions entre la comunitat de famílies de l’escola, la comissió encarregada d’aquest projecte i l’equip directiu d’El Martinet.

La comissió va explicar la necessitat que es veu des de fa temps de donar continuïtat a un institut més acord amb la línia d’El Martinet. Les mestres que ara porten la direcció de l’escola també veuen aquesta necessitat però aporten una major dosi de realisme i prudència. Creuen que han d’anar pas a pas i que són les mateixes mestres les que han de dirigir el projecte pedagògic d’una possible escola-institut.

Totes aquestes propostes les podeu llegir més detalladament en el document de l’acta de l’assemblea que trobareu (en aquest enllaç).

També hi trobareu les subcomissions que s’han creat per ajudar a fer feina. Estan obertes perquè s’hi apunti tothom que tingui interès. Tots i totes sou benvinguts, i tothom hi pot ajudar.

En aquests moments, aquesta comissió està treballant per redactar una carta dirigida al Departament d’Ensenyament en la qual es vol proposar la possibilitat de donar continuïtat a la Primària d’El Martinet i aconseguir que les autoritats donin suport a aquesta Secundària.

Alhora s’està redactant una proposta argumentativa de la necessitat d’una escola-institut, que vingui recolzada pels partits polítics, per l’associació de veïns i per referents en el món educatiu, entre d’altres.

Seguim el pla proposat…. estem treballant!

 

Comissió ECONÒMICA

Potser aquesta comissió és la més ingrata, però també la que fa possible que puguem tenir xocolatada per Nadal, celebrar el Dia Especial, ajudar algunes famílies amb beques, tenir canguratge en dies de reunions, etc.

També fa possible que puguem organitzar serveis com les activitats extraescolars, el servei d’acollida matinal o sostenir projectes de l’escola.

Recordeu que la quota de l’AFI és de 26 euros per any i família, o una quantitat superior si voleu.

El pagament d’aquesta quota us permet, a més de fer servir els serveis anteriors, tenir la possibilitat d’exercir el vot a les assemblees i formar part de qualsevol de les comissions de treball que formen l’AFI,

Moltes gràcies a totes les famílies que heu decidit formar part d’aquesta associació.

comissió econòmica

Sònia i Abraham

Contacte: Sònia Pérez i Abraham Prat.

economia.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió MENJADOR

Ei, famílies!

Des de la comissió de menjador us informem que hem renovat el material de joc. Ara al jardí podem jugar-hi amb pales i galledes noves; a la cuineta, amb materials de llauna i fusta; tenim moltes teles per fer cabanes, cordes elàstiques i més i més cordes per saltar; a les terrassetes de petits hi ha materials de fusta i animals, també gaudim de titelles i contes nous… i per als dies de pluja trobareu l’armari carregat de jocs de taula per a totes les edats. Ara només falta gaudir-ho!!!!
Una abraçada a totes des de la comissió de menjador i feliços migdies!!

Contacte: Montse

menjador.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió CRÉIXER EN COMUNITAT

Padrines i padrins donen la benvinguda a les noves famílies

El passat mes de febrer va tenir lloc la primera trobada de benvinguda de les famílies de P3 amb les padrines i els padrins, mares i pares de l’escola que acompanyaran les noves famílies per resoldre dubtes de caire pràctic, de relació amb l’AFI i de vida a l’escola.

Amb aquesta activitat volem que les noves famílies es sentin acollides i que trobin el seu lloc a la nostra comunitat.

Els participants van agrair la iniciativa, que es repetirà per aquelles famílies que no hi van poder assistir.

Contacte: Sandra i Anna.

creixerencomunitat.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió d’ACOLLIDA, EXTRAESCOLARS I CANGURATGE

Us presentem una nova activitat per a nens i nenes a partir de 9 anys

YO-ENERGIA EN MOVIMIENTO

Acompanyat per Yolanda Ramos

L’objectiu és facilitar que els nens i nenes connectin amb la seva energia, sentin i gaudeixin del propi cos, alhora que interaccionen amb el grup.

Per això es fan propostes intencionades, s’acompanya de la música, el joc, la respiració i el moviment lliure.

Tot plegat en un espai lúdic per moure’s, ballar, respirar i gaudir del cos.

Us animem a apuntar els vostres fills i filles a aquestes trobades vitals de moviment, goig i reconeixement d’un mateix.

L’horari proposat és divendres de 16.15 a 17.30 hores, al preu de 30 euros el mes per cada criatura (90 el trimestre).

Marta i Hila

També organitza els tallers extraescolars per als nens i les nenes.

Contacte: Hila i Marta.

acollida.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió DE DIES ESPECIALS


Des de la comissió de Dies Especials volem agrair a totes les persones que vénen a col.laborar el dissabtes que es fan jornades pedagògiques. Sense l’ajuda de totes no serien possible.

Gràcies per dedicar temps del vostre cap de setmana a fer quelcom col.lectiu i fer així més gran El Martinet. A les jornades pedagògiques que organitza l’associació Amics d’El Martinet vénen mestres de tot el món a conèixer el nostre projecte i gràcies als ingressos que tot això implica es pot comprar el material que tenim a l’escola.

El resultat és que tots els infants poden gaudir d’una gran quantitat de joguines, eines, llibres, jocs, material didàctic, … que hi ha a l’escola.

Gràcies de tot cor!

Contacte: Maria Ruiz.

diesespecials.afi@escolaelmartinet.cat

Plataforma NO A LA BENZINERA

La Plataforma #nobenzineracanmas reprèn la seva activitat arran del darrer Ple Municipal de 23 de febrer. En aquest ple s’havia d’aprovar la modificació del Pla General Metropolità, un tràmit necessari per poder reubicar la benzinera als terrenys situats al costat dels Mossos d’Esquadra.

Aquesta modificació va ser refusada a causa de l’abstenció dels partits de l’oposició (PSC, PP, C’s i PDeCAT) i el vot negatiu de la regidora no adscrita Mònica Laborda.

Uns dies després d’això, la Plataforma va convocar una roda de premsa al parc Carles Ferré per comunicar els fets a les famílies i als medis d’informació locals, i a la qual va estar present també l’alcalde i nombrosos veïns del barri de Can Mas. En aquesta roda de premsa la Plataforma va declarar la seva intenció de continuar lluitant per evitar que la benzinera es construeixi al costat de l’escola.

En aquestes darreres setmanes s’han dut a terme converses amb representants dels partits locals PDeCAT, PP, PSC i C’s, que són els que a hores d’ara han accedit a reunir-se amb la Plataforma, per intentar desbloquejar la polèmica i trobar la millor solució per reubicacar la benzinera.

Contacte: Marta.

Comissió D’INFORMÀTICA

La comissió d’informàtica està treballant en diverses coses. Entre elles, estan mirant de posar a punt la web i millorar la rebuda de correus electrònics per totes les famílies, ja que últimament hi ha hagut problemes.

IMPORTANT:

Totes les famílies hauríeu d’afegir l’adreça de correu electrònic de l’Afi (afi@escolaelmartinet.cat) com a contacte.

Contacte: Arnau i Alberto

comunicacio.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió de COMUNICACIÓ

Aquest butlletí que teniu entre mans o davant vostre (si llegiu la versió digital) ha estat fruit d’una gran il·lusió per fer arribar a tothom les coses que passen a prop nostre.

T’hi apuntes? Ens calen sobre tot dissenyadors gràfics i gent que sàpiga fer servir la plataforma WordPress, però tothom hi és benvingut!

Contacte: Noe

comunicacio.afi@escolaelmartinet.cat

Comissió de MARXANDATGE

Aquí teniu una petita mostra dels nous productes que estem preparant per a vosaltres.

Recordeu que tota la recaptació que es fa quan compreu alguna d’aquestes coses va destinada a sostenir diferents activitats de l’escola i de l’AFI.

Contacte: Carol

marxandatge.afi@escolaelmartinet.cat

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar