Avui, en lloc d’una recepta, us hem preparat tot un menú. Una sopa, unes croquetes i un deliciós pa de pessic Ja ens direu si us agrada.

També ens podeu fer suggeriments si hi ha algun plat de l’escola que us vingui de gust preparar, farem tot el possible per aconseguir la recepta.

SOPA DE PEIX

Ingredients per al brou:

  • 1 quilo de peix
  • (crancs, galeres, peix de roca, espines, cap de rap)
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • aigua

Ingredients per al sofregit:

  • 1 ceba
  • 2 tomàquets ratllats
  • 1 porro
  • 1 pebrot verd o vermell (optatiu)
  • 1 cullereta de pebre vermell dolç
  • Oli
  • 25 grams d’arròs per persona

Feu un sofregit amb ceba, tomàquet i porro, i el pebrot si us agrada. Al final afegir-hi el pebre.

Quan estigui ben rossejat ho passeu per la batedora.

Per fer el brou, primer fregiu una mica el peix i les verdures en oli. Després hi poseu l’aigua i ho feu bullir. Quan faci l’escuma la traieu i ho deixeu coure uns 20 o 30 minuts. Després ho coleu i hi afegiu el sofregit triturat i l’arròs, que el podeu posar ja cuit o coure’l amb aquest brou.

CROQUETES DE MILL

Ingredients

  • 3 cebes grosses
  • 300 g de carbassa ja pelada
  • 250 g de mill
  • 50 g de panses
  • 300 g de farina
  • 2 litres de llet
  • Herbes de Provença

Feu  un sofregit amb la ceba, força oli i les herbes. Deixar-la estovar una mica i afegiu-hi la carbassa. Quan s’ha estovat tot afegiu-hi el mil i deixeu que vagi absorbint el suc que han fet les verdures.

Afegiu-hi la farina i seguiu remenant perquè absorbeixi el suc, a continuació tirar-hi la llet i seguiu remenant fins que la massa se separi de les parets de l’olla. Llavors ho tritureu, ha de quedar força espès.

Ho guardeu a la nevera, millor si ho feu el dia abans. L’endemà ho traieu i feu les croquetes, les arrebosseu amb ou i pa ratllat i les fregiu.

Es poden acompanyar amb xips de moniato o una amanida.

Pastís de pastanaga

Ingredients per a 16 bocins

(en un motlle gran)

  • 400 g de pastanaga
  • 250 g de nous
  • 200 g de farina
  • 16 g de llevat
  • 4 ous
  • 300 g de sucre
  • 180 ml d’oli de gira-sol
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de nou moscada
  • ½ cullereta de canyella en pols

Perquè us quedi més flonjo millor bateu primer els ous, el sucre i l’oli amb la batedora.

Ratlleu les pastanagues i feu a trossets les nous.

Barregeu tots els ingredients i ho poseu en un motlle untat amb oli i farina.

Ho poseu al forn  a 170 ºC durant uns 35 minuts.

 

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar