L’AFI

 

L’AFI celebra mig any de vida amb la seva nova estructura. Aquest canvis possibiliten nous canals de comunicació, una presa de decisions més horitzontal i representativa. També ens obrim a major diversitat d’opinions, a més mirades, a més mans per treballar,…que porten implícit un gran dinamisme, una gran creativitat, i també estones de confusió pel fet de ser quelcom nou…

I bé, si hi ha alguna cosa que sentim que és important i per la qual hem de vetllar entre totes és cuidar el sentit de tot plegat. Trobar-nos per compartir presència, maneres de sentir i reflexions entorn de la nostra escola.

Cal obrir més espais de diàleg amb l’escola per donar veu a les famílies; agrair-nos les aportacions voluntàries que des de la constància i lo informal de cadascuna de nosaltres obren un món de possibilitats.

Observem amb il·lusió com en aquest primer mig

any de vida un grapat de boniques iniciatives, nascudes del llaç que formen famílies i escola, estan germinant…

I, sens dubte, l’horitzó que ens dibuixem és una major comunicació i participació de totes les famílies d’El Martinet.

 

Consell Escolar: què tenim entre mans?

Amb la renovació dels mestres i de part dels representants de les famílies —i amb el nou equip directiu i l’AFI acabada d’estrenar—, el Consell Escolar continua treballant, com un dels molts petits batecs que fan viva l’escola.

Aquests dies està en marxa el procés de ratificació de la nova direcció de l’escola. Seguint el procediment que estableix el Departament, Isabel Trias ha presentat el projecte per al període 2017-21 (amb Neus Mira i Txell Fontanet), que ha de ser validat per la comissió de selecció corresponent. Ana Casado hi participa com a representant de les famílies al Consell Escolar.

En el seu doble vessant, organitzatiu i pedagògic, hem dedicat una de les últimes sessions a la reflexió pedagògica sobre la relació dels infants amb les pantalles. El tema (o temazo) va ser proposat per les famílies, i la conversa va partir d’una lectura suggerida per l’equip (Por una infancia en libertad. Martin Large, Ed. Oniro 2006). Un debat, com tants d’altres, prou viu a tota la comunitat com per mantenir-lo obert…mentre seguim caminant.

També hi ha sobre la taula del Consell la remodelació del jardí. Amb el projecte elaborat per la comissió al llarg del curs passat i amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, durant les properes setmanes hi ha prevista la reunió amb els responsables de Serveis Territorials per poder iniciar la primera fase (la retirada de la pista). Si és cert que des del punt de vista administratiu avancem lentament, també ho és que tenim la determinació per continuar treballant perquè s’obri per a nosaltres el semàfor verd, les màquines puguin engegar i la transformació que necessitem sigui possible.

Un dia, entrant o sortint, sento una nena de Petits que li diu a l’àvia: “mira, iaia, els arbres ja treuen els cabells”. I sí, la roda avança, els dies creixen com rius i la vida subterrània es desborda. I els arbres ja treuen els cabells…

 

Anna Ortiz

Representant de les famílies al Consell Escolar

 

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar