VERDURES EN ESCABETX

Ingredients:
coliflor
bròquil
pastanaga
all tendre
ceba tendre
carxofa
(o verdures que siguin del temps)

2 o 3 dents d’all
1 got d’oli d’oliva
1 got de vi
1 got de vinagre
sal
pebre vermell dolç
unes fulles de llorer
una branca de farigola

Preparació:
Netegem i trossegem les verdures, les passem per la paella amb oli, amb els alls sencers, durant uns minuts.
Hi afegim la resta de l’oli, el vi, el vinagre, i les herbes, ho deixem coure fins que es redueixi.
Hi afegim el pebre i ho salem.

PILOTA AL FORN AMB SALSA DE PERES

Per a 4 persones

Ingredients:
500 g de carn picada de vedella
300 g de carn picada de porc
4 cebes
5 peres groses (en lloc de peres es pot fer amb pomes)
oli
un vas de vi blanc

Preparació:
Barrejar les carns, afegir-hi un ou, sal i pebre. Amassar bé i donar-li la forma d’una botifarra grossa, o de pilotes.
Coure-ho al forn a 180ºC durant una mitja hora, o menys segons la mida que hàgim fet la pilota.

Per fer la salsa, posar a coure una mica la ceba tallada a trossos amb l’oli. Afegir-hi les peres a trossos, sols cal treure el tronquet. Posar-hi també el got de vi i deixar-ho coure una mitja hora amb el foc al mínim.

Triturar-ho tot, colar amb el xino i afegir-hi aigua si ens ha quedat molt espès.

Tallar la pilota a llesques i posar-hi per sobre la salsa.

TARTA TATIN

Ingredients:
1 quilo de pomes (o més segons la mida del motlle)
3 cullerades de sucre
80 grams de mantega

Per a la pasta brisa
225 grams de farina
100 grams de mantega
1 ou
65 grams de sucre
una presa de sal

Preparació:
Per fer la massa hem d’esmicolar la mantega amb la farina, que quedi amb una textura de sorra, després hi afegim l’ou, la sal i el sucre. Ho amassem una mica i ho emboliquem amb un film per deixar-ho reposar a la nevera una mitja hora.

Escalfem el forn a 180 graus.
Traiem la massa de la nevera i l’estirem amb el corró per folrar el motlle (ha de ser rodó), hi fem uns forats amb una forquilla i ho coem al forn uns 5 minuts. Ho deixem refredar.

Mentrestant hem tallat les pomes a quarts, i sense la pell ni el cor, posem els trossos en una paella de la mateixa mida que el motlle. Els 0posem al foc amb mantega, han de quedar ben posats i amb la part on hi havia la pell cap amunt, hi escampem sucre per sobre i els deixem coure tapats. Al cap d’uns minuts els tombem i els deixem coure una mica més. Quan ja son tous però no pastosos, hi posem a sobre la massa mig cuita que hem tret del forn i com si giréssim una truita li donem la volta a tot. Ho tornem a posar dins del motllo, amb l’almívar que han fet les pomes per sobre.
Ho fem coure uns 20 minuts més al forn.

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web es posen a "permetre cookies" per donar-li la millor experiència de navegació possible. Si continua utilitzant aquest lloc web sense haver de canviar la configuració de galetes o fer clic a "D'acord" a continuació a continuació, vostè està consentint a aquesta.

Tancar